Selecteer een pagina
Een vlet van de Reddingsbrigade IJsselstein voor de entree van het Fulcotheater. In de foyer goochelaar Roy van Rossum die met zijn trucs aan iedere tafel voor verbazing zorgde. Het spetterende optreden van de pretrockband Rampzalig in de pauze. De Stichting Fotowedstrijd IJsselstein had de prijsuitreiking van de Van Oord Fotowedstrijd IJsselstein 2008 in een nieuw jasje gestoken.

Dit jaar vond de prijsuitreiking in de avond plaats, wat voor het publiek geen belemmering vormde om in groten getale te komen. Het thema ‘IJsselstein, met elkaar!’, onder andere bedoeld om uitdrukking te geven aan de sociale samenhang tussen de IJsselsteinse inwoners, leverde dit jaar vijf genomineerde foto’s op. De jury had zich een beperking opgelegd: in de meeste voorgaande jaren werden 10 foto’s geselecteerd.

De eerste prijs ging naar de foto van de lampionoptocht ter gelegenheid van het ontsteken van de kerstboom in december vorig jaar. Voor het eerst in de geschiedenis van de fotowedstrijd was dit ook de publieksfavoriet. Fotograaf Tobias Noordhof, wegens vakantie afwezig, werd vertegenwoordigd door zijn vader, die de prijzen voor hem in ontvangst nam.

De tweede prijs was voor Ries de Mooij met zijn foto als hommage aan IJsselpop. Monique Ziher werd beloond met de derde prijs voor haar fotomontage waarop de molen, de tram en de schaatsbaan op ’t Podium te zien zijn. De vlet van de RBIJ bij de entree van het theater verwees naar de foto van Kees van der Lee van het roeiteam tijdens de IJsselregatta 2008. Hij kreeg de vierde prijs. De vijfde prijs van de vakjury ging naar Hans Ketelaar voor zijn foto van een islamitische vrouw tijdens de aubade op Koninginnedag.

Afgezien van de prijsuitreiking stond ook de presentatie op het programma van een set van 11 ansichtkaarten van IJsselstein aan David van Oord van Makelaardij Van Oord, sinds 2005 partner van de Fotowedstrijd IJsselstein. De Stichting Fotowedstrijd IJsselstein heeft de bedoeling door de verkoop van deze sets inkomsten te genereren waarmee nieuwe promotionele activiteiten kunnen worden ontplooid. De prijsuitreiking betekende ook het afscheid van Bas van der Horst, sinds 2007 secretaris van de Stichting Fotowedstrijd IJsselstein. Uit handen van voorzitter Martin Planken ontving hij bloemen en de foto die werd gemaakt toen de stichting werd opgericht.

Foto hieronder: Winnaar van de Van Oord Makelaardij Fotowedstrijd IJsselstein 2008. Tobias Noordhof met ‘De grootste lampionnenoptocht”.

Winnaar Fotowedstrijd IJsselstein 2008 Tobias Noordhof De grootste lampionnen optocht Nationale Fotowedstrijd