Selecteer een pagina
Winnaar vakjuryprijs Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2017: Elwin Mullekes met 'Huldiging in IJsselstein'
Winnaar Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2017: Elwin Mullekes met ‘Huldiging in IJsselstein’.

Organisator Martin Planken: “Met ruim 90 ingezonden foto’s, bijna 1.000 uitgebrachte stemmen voor de publieksprijs, bijna 7.000 bezoeken aan de website, bijna 25.000 paginaweergaven gedurende de wedstrijdperiode en met 150 bezoekers tijdens de prijsuitreiking in Museum IJsselstein, kijken wij terug op een succesvolle ‘Momenten van Leven Fotowedstrijd IJsselstein 2017’!”

Juryrapport winnaar vakjuryprijs

De winnende foto van Fotowedstrijd IJsselstein beeld een mooi hoogtepunt uit van het jaar 2017 voor IJsselstein: het huldigen van onze voetbalvrouw Shanice van der Sanden. De huldiging van Shanice van de Sanden zette IJsselstein op de kaart. De kracht van een winnaar straalt van de foto af.

Leuke details op de foto zijn de poster linksonder, de achternaam van Shanice, haar gebalde vuisten en het publiek dat juicht. De positie van Shanice in het beeld is goed, ok wat betreft de boom op de achtergrond die haar als het ware een kroontje op zet. Er is goed gebruik gemaakt van de flitser. Deze mooie nieuwsfoto past als beste bij het thema “Ontmoet elkaar in IJsselstein” dat in optima forma is vastgelegd. De foto “Huldiging in IJsselstein” is de terechte winnaar van Fotowedstrijd IJsselstein 2017!

Winnaar vakjuryprijs jongerencategorie tot 18 jaar Fotowedstrijd IJsselstein 2017. Thijs Klomp met 'Molen de Windotter'
Winnaar vakjuryprijs jongerencategorie tot 18 jaar Fotowedstrijd IJsselstein 2017. Thijs Klomp met ‘Molen de Windotter’

Juryrapport jongerencategorie: Thijs Klomp met ‘Molen de Windotter’

Thijs heeft goed nagedacht bij het nemen van deze foto. Het mooie aan deze foto is dat deze vanuit een laag en bijzonder perspectief is gefotografeerd. Het Molenhuis, genaamd Molenzicht, wordt op deze wijze mooi betrokken bij Korenmolen De Windotter: ze vormen zo één geheel. Er is goed gebruik gemaakt van de voorgrond en achtergrond en de scherpte, diepte verhouding is goed. Gelet op de overvliegende foto is de timing goed gekozen. De molen is een der parels van onze stad en verdient het om op deze mooie wijze vastgelegd te worden.

Zenderstreeknieuws: Prijsuitreiking Fotowedstrijd IJsselstein 2017