Selecteer een pagina
De vijfde editie van de fotowedstrijd van Van Oord Makelaardij die dit najaar van start gaat, is volop in voorbereiding. Ter gelegenheid van het eerste lustrum van dit jaarlijkse, echt IJsselsteinse evenement heeft organisator Martin Planken zijn formule vernieuwd.
Eerdere thema’s die hij verzon, waren Natuurlijk woont u in IJsselstein (2006), Bijzonder wonen, gewoon bijzonder (2005), Contrasten (2004) en Kunst en cultuur (2003). Hijzelf woont bijna zijn hele leven in IJsselstein. De uitbreidingen en veranderingen die de stad in de afgelopen dertig jaar heeft ondergaan, heeft hij zien gebeuren.”Telkens als ik met mensen van buiten IJsselstein een rondgang maak en vertel over de geschiedenis, lijkt het alsof ik met nieuwe ogen de vertrouwde omgeving bekijk”, legt Planken uit.
Wat wordt het thema van 2007 Nationale Fotowedstrijd
Vijfde editie fotowedstrijd.

Dat maakte hem nieuwsgierig te weten hoe anderen IJsselstein, of ruimer gesteld, de Lopikerwaard zien. Daarom nodigt hij dit jaar alle belangstellenden uit een thema te bedenken. Met de zomer en het hele najaar nog voor de boeg zijn er immers er veel meer thema’s en onderwerpen te bedenken. In juli wordt het thema vastgesteld en hebben de fotografen ruimschoots de tijd om het thema op zich in te laten werken. Door de langere voorbereidingstijd en de tussenliggende zomervakantie denkt hij meer deelnemers te bereiken. Het onderwerp moet weliswaar met IJsselstein en omgeving te maken, maar alle deelnemers zijn welkom. Planken heeft in de verste verte nog geen zicht op data: de sluitingsdatum, de prijsuitreiking liggen nog allemaal in de toekomst verborgen. Informatie over de voorbije wedstrijden en nieuwe aankondigingen zijn te vinden op www.foto-wedstrijd.nl en natuurlijk tezijnertijd in deze krant.