Selecteer een pagina
De Van Oord Makelaardij Fotowedstrijd IJsselstein 2005 is begonnen. Het thema is: ‘Bijzonder wonen – gewoon bijzonder’. Tot en met 3 december kan iedereen deelnemen. Gebruik uw creativiteit en inspiratie om ergens in IJsselstein of Lopik/de Lopikerwaard een verrassende foto te maken!
Sinds 2003 organiseert IJsselsteiner Martin Planken de jaarlijkse fotowedstrijd. De eerste prijs bestaat onder andere uit een kunstwerk van Harold Aspers (Weert, 1968). Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Nieuwsblad Onze IJsselstreek sponsort de ‘Onze IJsselstreek Publieksprijs Fotowedstrijd IJsselstein 2005’. Er zal uitgebreid aandacht aan de wedstrijd worden besteedt. Zo wordt er gedurende de looptijd van de wedstrijd elke week een ingezonden foto geplaatst ter inspiratie voor deelnemers. De 25 kanshebbers voor de Publieksprijs worden aan het einde van de inlevertermijn door de jury bepaald. Die foto’s worden op 9 december in deze krant gepubliceerd, waarna ieder een voorkeur kan bepalen. Los van de Publieksprijs brengt de jury de foto’s vervolgens terug tot
een top 10 en die worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Fulcotheater.
Winnende foto 2004 Nationale Fotowedstrijd

De winnende foto van 2004. Het thema was contrasten. Het contrast zit ‘m in het mooie authentieke/historische deel van de brug met daarin het wapen van de gemeente met daarnaast de lelijke elektriciteitskast. Die had beter achter de brug geplaatst kunnen worden.

THEMA
Benader het thema ‘Bijzonder wonen – gewoon bijzonder’ met de grootst mogelijke fantasie en creativiteit. Denk daarbij aan een bijzonder huis of gebouw, bijzondere straat, bijzonder landschapsbeeld. Bedenk het maar. Hierbij is het u toegestaan de foto digitaal onderhanden te nemen, zolang het thema maar voldoende aan bod komt. In maximaal vijftig woorden kunt u omschrijven wat er op de foto te zien is en waarom u dat bijzonder vindt. Huisregels: één zwart-wit of kleurenfoto per deelnemer. Een afgedrukte foto moet circa 20 bij 30 centimeter zijn. Een digitale foto moet als jpg-bestand in een zo groot mogelijk formaat (zeg 1800 x 1200 of 1Mb) worden toegestuurd. U kunt uw foto tot en met zaterdag 3 december 17.00 uur inleveren of mailen. In een gesloten envelop bij Van Oord Makelaardij, Benschopperstraat 35, de VVV IJsselstein, Benschopperstraat 41 en Evotique Kodak Express, Utrechtsestraat 49. Digitale foto’s kunnen gestuurd worden naar fotowedstrijd@kunstvormen.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail. Er zijn vele mooie prijzen te winnen. Als uw foto door de jury wordt uitgekozen tot de beste foto wint u een kunstwerk van Harold Aspers. Het werk bestaat uit twee doeken van 50 bij 60 centimeter, met de titel Live Reprise. Ook wint u één van de nieuwste digitale camera’s van Electronic Partner. De voorzitter van de jury is locoburgemeester en wethouder van Kunst en Cultuur, Jan Klomp. Leden zijn George Terberg, Bernadet de Prins en Huib Veldhuijsen. De prijsuitreiking is vrijdag 23 december in het Theatercafé van het Fulcotheater.