Selecteer een pagina
Als lezer van Onze IJsselstreek kunt ook u bepalen welke foto kans maakt op de AIS Media Publieksprijs van Fotowedstrijd IJsselstein 2006. Bekijk daarom de foto’s op deze pagina’s, vul de stembon in en schrijf daar het nummer van de foto op, waarvan u vindt dat die de publieksprijs moet winnen. De maker van die foto wint een mooie digitale camera. U maakt kans op een cadeaubon van HUBO van Eijk. De foto’s zijn ook in hun volle glorie te bewonderen op AIS TV, tot en met 20 januari.
Het thema van 2006 was ‘NATUURLIJK woont u in IJSSELSTEIN’. Het natuurlijke karakter van IJsselstein en haar schitterende woonomgeving zijn op prachtige wijze door de deelnemers vastgelegd. De jury stond onder de kundige leiding van juryvoorzitter en wethouder van Kunst en Cultuur, Peter Doesburg. Hij ziet de wedstrijd als een fenomeen dat vooral doorgezet moet worden. Onder zijn toeziend oog hebben de juryleden Jan Klomp, George Terberg, Natalja Talitsch en Huib Veldhuij sen, de beste 25 foto’s bepaald, waarvan u de top-tien voor u ziet. Aan deze jaargang van de fotowedstrijd IJsselstein, alweer de vierde in successie, kon onder andere via de website www.fotowedstrijd.nl deelgenomen worden. Daarop zijn de inzendingen van de drie voorgaande ja ren en die uit 1934 te bewonderen. Sinds 2003 organiseert IJsselstei ner Martin Planken de jaarlijkse fotowedstrijd. Dit jaar kunnen ook digitale ansichtkaarten, zogenaamde e-Cards, via de website verstuurd worden. Er kan een keuze worden gemaakt uit meer dan twintig digitale ansicht kaarten, die kunnen voorzien worden van een korte tekst. Voormalig wet houder van Kunst & Cul tuur, Jan Klomp, juicht dit initiatief van harte toe: “De fotowedstrijd heeft in vier jaar een rijke traditie opgebouwd. De wedstrijd heeft een waardevolle plaats veroverd in het culturele leven en heeft grote promotionele waarde voor de stad. Het thema van dit jaar ‘NATUURLIJK woont u in IJSSELSTEIN’ sluit daar goed bij aan. De natuur rondom IJsselstein vormt een integraal onderdeel van het wonen in en om IJsselstein. Het zou leuk zijn als de foto’s die al op de website staan en de foto’s die daar bij gaan komen, aanzetten tot een bezoek aan de mooie plekjes in de natuur van IJsselstein.”

INLEVEREN STEMBONNEN
Tot en met 20 januari 17.00 uur kunt u de stembonnen inleveren bij de volgende drie adressen:
• Van Oord Makelaardij
Benschopperstraat 33
• VVV IJsselstein
Benschopperstraat 41
• Evotique Kodak Express
Utrechtsestraat 49

PRIJSUITREIKING
De prijsuitreiking vindt op zaterdag 27 januari plaats door wethouder Doesburg in het FulcoTheater aan de Overtoom in IJsselstein om 16.00 uur. Daar worden de beste 25 foto’s bekend gepresenteerd.

Stembon Fotowedstrijd Nationale Fotowedstrijd