Selecteer een pagina

Wat als een hobby begon, krijgt een steeds professionelere uitstraling. De organisatie van de jaarlijkse fotowedstrijd is in dit eerste jubileumjaar ondergebracht in de Stichting Fotowedstrijd.

Initiatiefnemer en voorzitter Martin Planken heeft versterking gevonden in Bas van der Horst, secretaris, en John Goes, penningmeester. “Wij willen graag de bedrijven die we voor sponsering aanschrijven, overtuigen van onze professionele opzet. Dat lukt door het officiële karakter van een stichting veel beter dan op persoonlijke titel.”

Voor het derde achtereenvolgende jaar heeft makelaardij Van Oord zijn naam aan de fotowedstrijd verbonden. Doelstelling blijft de betrokkenheid van mensen met IJsselstein en omstreken te stimuleren en hun blik op stad en woonomgeving te verruimen.

Stichting Fotowedstrijd

Bestuursleden Stichting Fotowedstrijd v.l.n.r.: John Goes, Martin Planken en Bas van der Horst
Foto: Bestuursleden Stichting Fotowedstrijd. V.l.n.r.: John Goes, Martin Planken en Bas van der Horst.

De oproep in mei om thema-ideeën in te sturen heeft elf thema’s opgeleverd. Binnenkort is op de website meer informatie te vinden over de inzendingen. Met een film presenteert burgemeester Van den Brink ook het thema ‘Sportief IJsselstein’. “Het zou mooi zijn om het idee uit te voeren van wethouder Doesburg om een doorlopende presentatie te maken van de winnende foto’s”, blikt Planken vooruit.

Nieuw is dat particulieren met donaties de initiatieven kunnen steunen. Deze inkomsten wil de organisatie gebruiken voor kinderactiviteiten met een knipoog naar de fotografie. Planken geeft als voorbeeld het idee ‘spring eens in een luchtkasteel’, waarbij kinderen in actie op een springkussen worden gefotografeerd. Ouders kunnen de foto’s vervolgens gratis downloaden.