Selecteer een pagina

Iedereen wordt uitgenodigd zijn of haar creativiteit en inspiratie gebruiken om in IJsselstein of Lopikerwaard een verrassende foto te maken. Nieuw dit jaar is de publieksprijs, waarvan Zenderstreeknieuws de sponsor is.

Sinds 2003 organiseert IJsselsteiner Martin Planken de jaarlijkse fotowedstrijd. Dit is de derde editie. “De wedstrijd staat als een huis. Benader het thema ‘Bijzonder wonen – gewoon bijzonder’ met de grootst mogelijke fantasie en creativiteit. Ik reken op weer meer inzendingen dan vorig jaar, omdat veel mensen zich zullen laten inspireren door de mooie omgeving en er een fraaie foto van te maken. Laat bijvoorbeeld zien wat er bijzonder is om hier te wonen. Denk daarbij aan een bijzonder huis of gebouw, bijzondere straat of een bijzonder landschapsbeeld. Iets waar misschien een prachtige (woon)herinnering ligt. Bedenk het maar.” De winnaar van de fotowedstrijd wordt bepaald door de vakkundige jury. De voorzitter van de jury is loco-burgemeester en cultuurwethouder Jan Klomp, leden zijn George Terberg, Bernadet de Prins en Huib Veldhuijsen. ”Bij de technische beoordeling wordt gekeken naar compositie, licht en kleur terwijl het bij de artistieke beoordeling om originaliteit en sfeer gaat. En natuurlijk, het thema moet in de foto terug te vinden zijn. Voor zover nodig zal de jury zich laten leiden door de wijze waarop invulling is gegeven aan de omschrijving van de foto. In maximaal vijftig woorden mogen de inzenders namelijk omschrijven wat er op de foto te zien is en waarom dat zo bijzonder is.”

SPELREGELS
THEMA: Benader het thema ‘Bijzonder wonen – gewoon bijzonder’ met de grootst mogelijke fantasie en creativiteit. Hierbij is het u toegestaan de foto digitaal onderhanden te nemen, zolang het thema maar voldoende aan bod komt. In maximaal 50 woorden kunt u omschrijven wat er op de foto te zien is en waarom u dat bijzonder vindt.

FOTO
Een paar huisregels: één zwart-wit of kleurenfoto per deelnemer. Een afgedrukte foto moet circa 20 bij 30 centimeter zijn. Een digitale foto als jpg-bestand in een zo groot mogelijk formaat (1800×1200 of 1Mb).

INLEVEREN
Tot en met zaterdag 3 december 17.00 uur in een gesloten envelop bij Van Oord Makelaardij, Benschopperstraat 35, de VVV IJsselstein, Benschopperstraat 41 en Evotique Kodak Express, Utrechtsestraat 49.
Digitale foto’s kunnen gestuurd worden naar: fotowedstrijd@kunstvormen.nl.
Vermeld duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail.
Stemmen op de Publieksprijs kan door het inleveren van de ‘stembon’ die op 9 december in deze krant staat. Die bon kan dan tot en met 16 december (21.00 uur) bij één van bovenstaande adressen worden ingeleverd.

VOORWAARDEN
Let op: door deelname geeft u ons toestemming uw foto voor een volgende editie van de fotowedstrijd of andere uitingen (bijvoorbeeld de website of een kalender) te publiceren. = Inzending voor deelname aan de wedstrijd betekent bekend en akkoord te zijn met de voorwaarden, waarvoor u naar www. kunstvormen.nl gaat. De prijsuitreiking is vrijdag 23 december in het Theatercafé van het Fulcotheater. Kijk voor meer informatie op www.kunstvormen.nl.

Originaliteit en sfeer, ook daar let de vakjury op. Nationale Fotowedstrijd
Originaliteit en sfeer, ook daar let de vakjury op.