Selecteer een pagina

Martin Planken uit IJsselstein organiseert wederom de Fotowedstrijd IJsselstein. De 1e editie in 2003 werd enthousiast ontvangen. Vorig jaar was het thema ‘Kunst en Cultuur’. Dit jaar staat de wedstrijd in het teken van ‘Contrasten’. Maak een foto in IJsselstein waarin het onderwerp duidelijk afsteekt tegen de omgeving. Dat kan van alles zijn. Zo kan je bijvoorbeeld een combinatie van kleine en grote, lichte en donkere, hoge en lage of oude en nieuwe elementen op de foto zetten. Wees creatief.”

Aan het woord is Martin Planken. Van huis uit is hij commercieel econoom en werkzaam als marketeer bij OSRAM Benelux. Daar is hij onder andere verantwoordelijk voor in- en externe communicatie in de Benelux. Zijn idee om een fotowedstrijd te organiseren ontstond toen hij zich realiseerde dat hij veel over IJsselstein wist. „Als ik weer eens vrienden uit binnen- of buitenland rondleidde door IJsselstein wist ik veel over de geschiedenis te vertellen. Ik voel mij af en toe net een ambassadeur van IJsselstein. Ik vertel altijd enthousiast over mijn woonplaats en ben altijd benieuwd hoe anderen daar tegenaan kijken. De jury en ik hopen dan ook dat deelnemers bewust naar IJsselstein gaan kijken en hun foto insturen. Om de vele mooie prijzen zouden ze het eigenlijk niet moeten doen.”
Deze inzending behaalde de 4e  plaats Nationale Fotowedstrijd
Deze inzending behaalde de 4e plaats.
* Analoge foto’s moeten het formaat 20×30 cm hebben en kunnen worden ingeleverd bij de VVV IJsselstein: Benschopperstraat 41.
* Digitale foto’s kunnen per e-mail naar fotowedstrijd@kunstvormen.nl en moeten het beeldformaat JPG hebben. De beeldgrootte moet minimaal 1772×1181 pixels hebben (1Mb).
* In maximaal 30 woorden mag worden omschreven waarom met juist die analoge of digitale foto wordt deelgenomen.
* Vermeld uw naam + m/v, geboortedatum, adresgegevens, telefoonnummer en e-mailadres. Inzendperiode wedstrijd: heden t/m 6 december. · Feestelijke prijsuitreiking: 20 december, vanaf 20:00 uur in het FulcoTheater: Overtoom 3.
* De jury van de fotowedstrijd wordt voorgezeten door wethouder Metaal van kunst en cultuur. De jury bestaat uit George Terberg Fotostudio George), Huib Veldhuijsen (coördinator Cultureel Platform IJsselstein), Bernadet de Prins (freelance fotografe en bestuurslid FotoFestival Naarden) en Jan Klomp (voorzitter Historische Kring IJsselstein). * Info: houd www.kunstvormen.nl en www.fulcotheater.nl in de gaten voor het actuele prijzenoverzicht en de voorwaarden. Vragen: bel 06-223 88 131