Selecteer een pagina
De eerste stadspostzegel van IJsselstein is in handen van Michiel Abel, de
winnaar van de fotowedstrijd 2006. De zegel, uit een serie van vier verschillende stadspostzegels, werd gemaakt op initiatief van Utrecht Toerisme & Recreatie, een non-profit organisatie die toerisme en recreatie in de provincie Utrecht bevordert.
“Een erg leuk initiatief van UTR”, aldus burgemeester Doede Kok die Abel de eersteling uitreikte, “en een primeur voor de stad IJsselstein.” Ook Michiel Abel is erg tevreden over het eindresultaat. De dertienjarige is de winnaar van de Fotowedstrijd IJsselstein 2006, georganiseerd door Martin Planken (op de foto links naast burgemeester Kok). Met zijn foto ‘Ganzen op de Overtoom’ wist hij vorig jaar de wedstrijdjury te overtuigen en dit jaar pronkt zijn foto op de postzegel van zijn eigen stad. Voor de deur van VVV IJsselstein en de historische stadswaag werd hij de eerste bezitter van deze
unieke zegels.

Vanaf 22 maart 2007 is de zegel verkrijgbaar bij VVV IJsselstein tegen de prijs van een gewone postzegel. Deze kan gekocht worden in combinatie met een ansichtkaart of als setje van tien zegels. Daarnaast zijn er ook postzegels van de steden Utrecht, Amersfoort en Nieuwegein ontwikkeld, die verkrijgbaar zijn in de eigen VVV. Het gaat vooralsnog om een pilot die afhankelijk van het resultaat wordt omgezet in een langer lopende actie.