Selecteer een pagina

Tijdens de druk bezochte en uiterst succesvolle eerste Beursvloer IJsselstein, die donderdagmiddag 13 maart werd georganiseerd in het Fulcotheater in IJsselstein, heeft Stichting Fotowedstrijd een deal mogen sluiten met het Fulcotheater. De deal houdt in dat Stichting Fotowedstrijd consumptiebonnen krijgt ter waarde van € 150,00 die tijdens de prijsuitreiking van Fotowedstrijd IJsselstein 2008 gebruikt kunnen worden. Als tegenprestatie wordt het logo van het Fulcotheater prominent op de flyer, de poster en op de website www.fotowedstrijdijsselstein.nl geplaatst.

Ed Caris

De voorzitter van het Fulcotheater, Ed Caris, vond de eerste Beursvloer een succes. “Ik vond het fantastisch. Een goed initiatief. Het Fulcotheater is hét instituut in IJsselstein waar je een dergelijk evenement zou kunnen organiseren en wij zijn blij dat er veel mensen naar toe zijn komen en dat men enthousiast is over de locatie. Het Fulcotheater positioneert zich hiermee middenin de gemeenschap. Ik vind het ook mooi om te zien dat bedrijven en instellingen die elkaar normaal gesproken niet snel zouden treffen, elkaar nu spreken. Je ziet dat er verbluffend veel deals worden gesloten tussen de commerciële wereld en de sociale instellingen op het moment dat die twee werelden met elkaar in gesprek raken, elkaar in de ogen kijken en zien wie er achter zitten.”

Stichting Fotowedstrijd sluit deal met Fulcotheater Nationale Fotowedstrijd
Stichting Fotowedstrijd sluit deal met het Fulcotheater Nationale Fotowedstrijd

Foto: In de groene polo is de voorzitter van Stichting Fotowedstrijd, Martin Planken, in gesprek met Wim Bunnik: directeur van Bunnik Bouw en Bunnik Projekten. Boven hem is de secretaris van de Stichting Fotowedstrijd, Bas van der Horst, met de badge op zijn shirt en zijn hand omhoog, druk bezig met het sluiten van een deal met de voorzitter van het Fulcotheater, Ed Caris, die rechts van Wim Bunnik staat.

Burgemeester Van den Brink

Ook de burgemeester van IJsselstein, Patrick van den Brink, is enthousiast. “Ik vond het geweldig. De totale maatschappelijke waarde van alle deals is uitgekomen op € 106.020,00. Er zijn 97 deals gesloten en in totaal stellen bedrijven zich gedurende 1.411 uur beschikbaar voor maatschappelijke instellingen. Er zijn ook vele afspraken gemaakt die nog niet in de deals zijn opgenomen. De sfeer was ontzettend goed en het Fulcotheater heeft ons weer op een fantastische manier gehuisvest waar ik ze dankbaar voor ben. Het was een succes. Het was een evenement dat IJsselstein waardig is.

Van den Brink vervolgt: “Handelen zonder de portemonnee te trekken! Dat kan op de Beursvloer IJsselstein simpelweg door gebruik te maken van elkaars talenten, diensten en/of middelen. Mensen kunnen zoveel voor elkaar betekenen, maar dan moet je elkaar wel kunnen vinden. De beursvloer is dé ontmoetingsplek voor bedrijven, instellingen, verenigingen en stichtingen. Hier loop je elkaar letterlijk tegen het lijf en is het gemakkelijk om een gesprek aan te knopen. En wellicht wordt een lang gekoesterde wens dan ineens werkelijkheid. Het kan zo maar gebeuren! IJsselsteinse bedrijven kunnen op de beursvloer invulling geven aan hun maatschappelijke verantwoordelijkheid én het komt ook nog eens direct ten goede aan de inwoners van IJsselstein. Succes, kon niet uitblijven.”

Burgermeester Patrick van den Brinck opent de beursvloer Ijsselstein Nationale Fotowedstrijd

Foto: Burgemeester Patrick van den Brink opent de Beursvloer IJsselstein. Rechts staat de projectleider, Pim van Schijndel. In het midden, achter de tafel, staat notaris Hans Akkermans klaar om alle deals officieel te bekrachtigen.

Pim van Schijndel

De projectleider van Beursvloer IJsselstein is zeer tevreden over het resultaat. “In de aanloop naar de eerste Beursvloer IJsselstein heb ik mij afgevraagd wat er van verwacht kon worden en wat er mee zou kunnen worden bereikt. Ik heb mij er van te voren over verbaasd dat het maatschappelijke veld en het bedrijfsleven over en weer kansen laten liggen om meer met elkaar samen te werken, zonder dat bedrijven direct de portemonnee moeten trekken. Ik ben er van uit gegaan dat de eerste beursvloer een mooie gelegenheid kon zijn voor bedrijven en instellingen om nader kennis met elkaar te maken. Als daar dan leuke contacten en deals uit voort zouden komen, dan is dat mooi meegenomen. Als ik nu zie wat het resultaat is geworden, te weten deals met een totale maatschappelijke waarde van € 106.020,00 dan is dat prachtig.”

“Onze eerste doelstelling was dat er 40 deals met een waarde van € 50.000,00 zouden worden afgesloten. Het gaat niet eens zo zeer om het geld maar meer om het aantal deals dat er tussen het maatschappelijke veld en het bedrijfsleven worden afgesloten. Dat er uiteindelijk 97 deals zijn afgesloten is, ook als je vergelijk met andere plaatsen, ongekend. Gezien het succes dat wij met zijn allen bereikt hebben, staat het als een paal boven water dat er een vervolg aan moet worden geven. Ik denk dat het een jaarlijks terugkerend fenomeen wordt.”

Foto’s: Bernard Brosi