Selecteer een pagina
Martin Planken (links), voorzitter Stichting Fotowedstrijd en burgemeester / juryvoorzitter Fotowedstrijd Nieuwegein, Cor de Vos. Foto: Rob Rooijackers.

In verband met zijn afscheid als burgervader bood Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd, de burgemeester van Nieuwegein, Cor de Vos, een geschenk aan tijdens het Politiek Café Nieuwegein. Foto: Rob Rooijackers.

De fotocollage is samengesteld uit 12 inzendingen van Fotowedstrijd Nieuwegein 2008, 2009, en 2010 door de plaatsvervangend juryvoorzitter, wethouder Helen van den Berg en Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd.
De fotocollage is samengesteld uit 12 inzendingen van Fotowedstrijd Nieuwegein 2008, 2009, en 2010 door de plaatsvervangend juryvoorzitter, wethouder Helen van den Berg en Martin Planken, voorzitter van Stichting Fotowedstrijd.

Speech van Martin Planken voor burgemeester en juryvoorzitter Cor de Vos

Weledelgestrenge heer burgemeester De Vos of klinkt beste burgemeester beter?

Op dit moment mag ik u toespreken als bestuurslid van Stichting Fotowedstrijd Nieuwegein. Allereerst onze complimenten voor uw indrukwekkende politieke loopbaan en voor wat u voor de gemeente Nieuwegein heeft betekend en nog steeds betekent. U bent voorzitter van de jury van Fotowedstrijd Nieuwegein. Sinds 2008 leidt u het juryproces in goede banen. U bepaalt mede wie de winnaar wordt van de jaarlijkse vakjuryprijs.

Om onze dankbaarheid tot uitdrukking te brengen hebben wij gemeend u een geschenk aan te bieden. Dankzij het Politiek Cafe Nieuwegein kan dat vanavond. Het geschenk staat daar gepresenteerd en is nu nog verhuld door een doek. Ik zal het geschenk binnen enkele ogenblikken onthullen. U mag het ook zelf doen!

Het geschenk is mede tot stand gekomen door een idee van het Politiek Café Nieuwegein, waarvoor onze dank. Het is een unieke fotocollage op canvasdoek geworden van 120 cm lang en 80 cm breed. Een fotocollage, samengesteld uit 12 fantastische foto’s, gemaakt in de mooie gemeente Nieuwegein. De 12 foto’s zijn door uw collega en plaatsvervangend juryvoorzitter, wethouder Helen van den Berg, en ondergetekende, gekozen uit alle inzendingen van 2008, 2009 en 2010.

Alle fotografen waren direct enthousiast en hebben graag hun medewerking verleend. Alle 12 de fotografen hebben schriftelijk toestemming gegeven voor het gebruik van hun foto. U kunt de fotocollage dus met een gerust hart aan de muur hangen …

De 12 foto’s symboliseren de 12 maanden van het jaar. Variërend van prachtige winterse taferelen tot sfeervolle zomerbeelden.

Over naar de onthulling

Namens Stichting Fotowedstrijd Nieuwegein wensen wij u op elk gebied maar vooral op persoonlijk vlak een goede toekomst toe. Wij hopen dat de fotocollage op canvasdoek een mooie plek krijgt.

EN NU DE ONTHULLING !!!”