Selecteer een pagina
De Van Oord Makelaardij Fotowedstrijd IJsselstein 2005 is in volle gang. Het thema ‘Bijzonder wonen – gewoon bijzonder’ leidt al tot tal van bijzondere inzendingen. Nog tot en met 3 december kunnen foto’s ingestuurd worden.

Sinds 2003 organiseert IJsselsteiner Martin Planken de jaarlijkse fotowedstrijd. Nieuw dit jaar is de publieksprijs. Nieuwsblad Onze IJsselstreek sponsort de ‘Publieksprijs Fotowedstrijd IJsselstein 2005’. De 25 kanshebbers voor de publieksprijs worden aan het einde van de inlevertermijn door de jury bepaald. Die foto’s worden op 9 december gepubliceerd, waarna ieder een voorkeur kan bepalen. De winnaar zal vrijdag 23 december in deze krant bekend gemaakt worden. Los van de publieksprijs brengt de jury de foto’s vervolgens terug tot een top 10 en die worden bekendgemaakt tijdens de prijsuitreiking in het Fulcotheater. Om de wedstrijd de komende jaren verder onder de aandacht te
brengen wordt er ook gedacht om een fotokalender van de wedstrijd te maken. De makers van de gebruikte foto zullen daar dan een exemplaar van ontvangen.

THEMA
Benader het thema ‘Bijzonder wonen – gewoon bijzonder’ met de grootst mogelijke fantasie en creativiteit. Denk daarbij aan een bijzonder huis of gebouw, bijzondere straat, bijzonder landschapsbeeld. Bedenk het maar. Hierbij is het toegestaan de foto digitaal onderhanden te nemen, zolang het thema maar voldoende aan bod komt. In maximaal vijftig woorden mag omschreven worden wat er op de foto te zien is en waarom dat zo bijzonder is. Huisregels: één zwart-wit of kleurenfoto per deelnemer. Een afgedrukte foto moet circa 20 bij 30 centimeter zijn. Een digitale foto moet als jpg-bestand in een zo groot mogelijk formaat worden toegestuurd. Foto’s kunnen tot en met zaterdag 3 december 17.00 uur ingeleverd worden in een gesloten envelop bij Van Oord Makelaardij, Benschopperstraat 35, de VVV IJsselstein, Benschopperstraat 41 en Evotique Kodak Express, Utrechtsestraat 49. Digitale foto’s kunnen gestuurd worden naar fotowedstrijd@kunstvormen.nl. Vermeld daarbij duidelijk uw naam, adres, telefoonnummer en e-mail. Er zijn vele mooie prijzen te winnen met als hoofdprijs een kunstwerk van Harold Aspers. Het werk bestaat uit twee doeken van 50 bij 60 centimeter, met de titel Live Reprise. En daarbij hoort ook één van de nieuwste digitale camera’s van Electronic Partner. De voorzitter van de jury is locoburgemeester en wethouder van Kunst en Cultuur, Jan Klomp. Leden zijn George Terberg, Bernadet de Prins en Huib Veldhuijsen. De prijsuitreiking is vrijdag 23 december in het Theatercafé van het Fulcotheater. Kijk voor uitgebreide informatie over de fotowedstrijd op www.kunstvormen.nl.

winnende foto 2005 Nationale Fotowedstrijd
De winnende foto van 2004. Het thema was contrasten. Het contrast zit ‘m in het mooie authentieke/historische deel van de brug met daarin het wapen van de gemeente met daarnaast de lelijke elektriciteitskast. Die had beter achter de brug geplaatst kunnen worden.